Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, April 29, 2011

Britse bierverkoop blijft dalende lijn verder zetten

De bierconsumptie is in Groot-Brittanniƫ tijdens het eerste kwartaal van dit jaar met 3,8 procent gedaald. Dat blijkt uit cijfers van de British Beer & Pub Association (BBPA). Er wordt aan toegevoegd dat tijdens dezelfde periode vorig jaar al een terugval met 8,8 procent - de grootste achteruitgang sinds het midden van het voorbije decennium - werd opgetekend. De organisatie voegt er aan toe dat de daling in de retailverkoop en in de pubsector een gelijkaardig patroon vertoont.

"De Britse biermarkt kampt al verscheidene jaren met problemen, want de consument wordt avontuurlijker in zijn drinkgedrag," aldus de Britse krant The Telegraph. "De terugval van de jongste jaren is echter uitzonderlijk. De economische crisis heeft een belangrijke impact gehad op het bestedingsbudget van de consument en er moet wellicht nog een lange weg worden afgelegd vooraleer de sector opnieuw op een belangrijke groei mag rekenen."

Er wordt op gewezen dat de vooruitzichten voor de Britse economie bijzonder zwak zijn, maar bovendien heeft de Britse regering een belastingverhoging van 7,2 procent aangekondigd, wat de druk op de verkoop later dit jaar nog zou kunnen verhogen. De Britse biersector meent toch enkele optimistische signalen te zien. "Het recente zomerse weersomstandigheden en een gunstige kalender van de vakantiedagen zouden mogelijk kunnen leiden tot een betere verkoop tijdens het tweede kwartaal," merkt de organisatie op.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home