Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, March 19, 2011

Europa akkoord met extra geld voor internationaal ruimtestation

Europa heeft formeel ingestemd met de verlenging van de activiteiten van het International Space Station tot het einde van het decennium. Ook hebben de lidstaten de financiering van het ruimtestation voor de volgende twee jaar afgesproken. Dat is op het hoofdkwartier van het European Space Agency in Parijs bekend gemaakt. Europa heeft een belang van 8 procent in het International Space Station. De andere partners zijn de Verenigde Staten, Rusland, Japan en Canada.

Bernardo Patti, bij het European Space Agency verantwoordelijk voor het internationaal ruimtestation, heeft het over een belangrijke ontwikkeling. "De bouw van het ruimtestation is voltooid, zodat de volgende jaren alle aandacht kan worden toegespitst op het onderzoek," merkte hij op tegenover het BBC News. De deelnemende partners hadden eerder al aangegeven dat het ruimtestation verder operationeel zou moeten kunnen blijven na het midden van het decennium, maar in Europa was het moeilijk om daarover financiële afspraken te maken.

De tien lidstaten van het European Space Agency heeft een extra bedrag van 550 miljoen euro goedgekeurd als surplus op het pakket van 1,4 miljard euro dat drie jaar geleden werd afgesproken. Tegen het einde van het decennium zal Europa ongeveer 9 miljard euro hebben geïnvesteerd in het project. Het einde van dit decennium is echter een voorlopige deadline, want wetenschappers zijn ervan overtuigd dat het ruimtestation nog veel langer actief zal kunnen blijven.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home