Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, March 12, 2011

Amerikaanse democraten willen actie tegen zwaarlijvigheid

Een meerderheid van de Amerikanen is van mening dat de overheid een belangrijke rol moet opnemen in de strijd tegen het probleem van de zwaarlijvigheid bij kinderen. Dat is de conclusie van een onderzoek van het Pew Research Center. De onderzoekers merken echter op dat er ook een sterke oppositie tegen een optreden van de overheid kan worden opgemerkt, vooral in conservatieve republikeinse kringen en bij supporters van de Tea Party.

Het Pew Research Center merkt op dat 57 procent van de Amerikaanse bevolking van oordeel is dat de overheid een belangrijke rol zou moeten opnemen in de strijd tegen zwaarlijvigheid bij kinderen, terwijl 39 procent zich tegen overheidsinitiatieven op dat vlak verzet. Er wordt echter aan toegevoegd dat obesitas door de bevolking in het algemeen niet als een topprioriteit voor de Amerikaanse regering wordt gezien. Slechts 19 procent noemt obesitas een prioriteit.

De onderzoekers stelden vast dat bij de democraten 71 procent van de respondenten van mening is dat de Amerikaanse regering maatregelen moet nemen in deze materie. Dat geldt ook voor 57 procent van de onafhankelijken, maar slechts voor 41 procent van de republikeinen. Er wordt aan toegevoegd dat het cijfer bij de progressieve democraten zelfs oploopt tot 80 procent, terwijl bij de conservatieve republikeinen slechts een score van 37 procent wordt opgetekend. Bij de supporters van de Tea Party daalt dat verder tot 33 procent.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home