Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, February 02, 2011

Veteranen blijven live-muziekcircuit domineren

Het Amerikaanse concertcircuit werd het voorbije decennium gedomineerd door veteranen. Dat is de conclusie van een rapport van het adviesbureau Deloitte. Daarbij wordt opgemerkt dat die oudere groepen tijdens het voorbije decennium samen 59 procent van de inkomsten van de twintig grootste live-acts vertegenwoordigen. Er wordt aan toegevoegd dat 40 procent van het gezamenlijke inkomen werd gegenereerd door performers die inmiddels zestig zijn geworden.

Nog eens 19 procent van het totale inkomen werd gegenereerd door performers die inmiddels vijftig jaar zijn geworden. Veertigers hebben een aandeel van 35 procent, terwijl dertigers slechts een aandeel hebben van 6 procent. Van de topacts bleken alleen de country-crossover groep Rascall Flatts hun eerste album tijdens het voorbije decennium op de markt te hebben gebracht. Samen verzamelden de twintig topacts een inkomen van ruim 6,2 miljard dollar.

Deloitte merkt op dat de oudere generatie muzikanten het live-circuit blijft domineren omdat de muzieksector drastisch heeft bespaard in de ondersteuning van de ontwikkeling van nieuw talent. Er wordt immers op veiligheid gespeeld door vooral gegarandeerd succes na te streven met gevestigde waarden. "Maar daardoor dreigt de sector op termijn met een tekort aan talent geconfronteerd te worden," stipt Deloitte nog aan. "Wanneer die oudere performers beslissen om met pensioen te gaan, heeft de sector ook geen pijplijn aan jonge vervangers klaar."

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home