Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, February 01, 2011

Europa moet investeringen in hernieuwbare energie verdubbelen

Europa moet zijn bestedingen in hernieuwbare energie verdubbelen indien het zijn doelstellingen tegen het einde van het decennium wil realiseren. Dat heeft Günther Oettinger, Europees Commissaris van energie, gezegd. Uit recente cijfers blijkt dat de lidstaten van de Europese Unie grotendeels gefaald hebben om de gestelde doelstellingen op het gebied van duurzame elektriciteit voor het einde van het voorbije decennium te halen.

"Sommige lidstaten hebben vooruitgang geboekt en liggen zitten op koers om hun doelstellingen te halen of zelfs te overtreffen, maar anderen hebben een achterstand opgelopen," benadrukte Oettinger. "We zitten ongetwijfeld op de goede weg, maar het tempo moet worden opgedreven." Om die doelstellingen te halen, moeten de investeringen volgens de Europees Commissaris echter van 35 miljard euro naar 70 miljard euro worden opgedreven.

Uit de recente cijfers blijkt dat op dit ogenblik alleen Denemarken, Duitsland, Hongarije, Ierland, Litouwen, Polen en Portugal van mening zijn op koers te zitten om hun doelstellingen op het gebied van hernieuwbare energie tegen het einde van het decennium te behalen of te overtreffen. Er is volgens de Europese Commissie echter een verschil tussen perceptie en realiteit. Daarbij wordt opgemerkt dat Zweden, België en Nederland in werkelijkheid verder gevorderd zijn dan Litouwen, Polen en Portugal.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home