Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, February 01, 2011

Miljardair Carlos Slim blijft investeren in Mexico

De Mexicaanse miljardair Carlos Slim zegt plannen te hebben om 8,3 miljard dollar te investeren in negentien landen, vooral gesitueerd in Latijns-Amerika. Een bedrag van 3,6 miljard dollar wordt gereserveerd voor de Mexicaanse markt, waar Slim activiteiten heeft in onder meer telecommunicatie, mijnbouw en wegenaanleg. Het druggerelateerde geweld in een aantal Mexicaanse regio's is volgens de miljardair geen reden om investeringen in het land stop te zetten.

Carlos Slim schroeft zijn investeringen in Mexico met 13 procent op tegenover vorig jaar, waarbij het grootste budget is voorzien voor telecommunicatie. "Het inhouden van investeringen, uit angst of uit voorzichtigheid, leidt onherroepelijk tot een achterstand," merkte de miljardair op. Het vermogen van Carlos Slim wordt volgens het magazine Forbes geraamd op 53,5 miljard dollar. Daarmee verdrong de Mexicaanse tycoon vorig jaar Bill Gates als rijkste man van de wereld.

De miljardair zegt ervan overtuigd te zijn dat de Mexicaanse economie ook dit en volgend jaar verder zal blijven groeien. Hij gaf toe dat geweld en onveiligheid een belangrijk probleem zijn voor Mexico, maar hij voegde er aan toe dat geweld overal wordt opgemerkt. Economische onzekerheid, met hoge staatsschulden en massale werkloosheid, is volgens Carlos Slim veel bedreigender. Naast Mexico, voorziet Slim ook investeringen in onder meer Braziliƫ, Colombia, Peru, Chili en Argentiniƫ. Carlos Slim controleert in Latijns-Amerika meer dan tweehonderd bedrijven.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home