Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, January 31, 2011

Wetenschappers vragen meer interesse voor laboratorium-vlees

Wetenschappers aan de Medical University of South-Carolina werken aan een kunstmatige productie van vlees. De onderzoekers, die al ruim tien jaar met hun onderzoek naar gecultiveerd vlees bezig zijn, stellen ervan overtuigd te zijn dat deze technologie in de toekomst kan helpen om een oplossing te bieden aan potentiƫle wereldwijde voedselcrisissen, te wijten aan een daling van de beschikbare landbouwgronden. Indien het publiek het principe van gecultiveerd vlees aanvaard, heeft de sector volgens de onderzoekers dan ook grote toekomstmogelijkheden.

Onderzoeker Vladimir Mironov merkt op dat ook in onder meer Nederland onderzoek wordt verricht naar in-vitro vleesproductie, maar in de Verenigde Staten wordt de research volgens hem geconfronteerd met belangrijke problemen. Onder meer het Amerikaanse National Institute of Food and Agriculture en de National Institutes of Health weigeren ondersteuning te verlenen aan het onderzoek, dat alleen een beperkt budget ontving van de ruimtevaartorganisatie National Aeronautics and Space Administration (NASA).

Mironov stelt dat de marktintroductie van een nieuwe technologie minstens 1 miljard dollar kost, terwijl het budget van de onderzoekers kleiner is dan 1 miljoen dollar. Er wordt echter aan toegevoegd dat het publiek een afwijzende reactie heeft tegenover vlees dat in laboratoria zou worden geproduceerd. Er is een grote tegenstand om voeding met technologie te associƫren. De onderzoekers stellen echter dat gecultiveerde voeding uiteindelijk goedkoper zou kunnen worden dan traditioneel vlees van de boerderij. Bovendien kan gecultiveerde voeding een oplossing betekenen voor de ruimtevaart.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home