Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, January 31, 2011

Londen verwacht 1,1 miljoen bezoekers bij huwelijk William

Verwacht wordt dat het huwelijk van de Britse prins William en Kate Middleton eind april ongeveer 1,1 miljoen bezoekers naar Londen zal lokken. Dat blijkt uit cijfers van Visit London, het toeristische bureau van de Britse hoofdstad. Die bezoekers zouden de bestedingen in Londen met ongeveer 50 miljoen pond doen opdrijven, terwijl volgens Visit London ook de prijzen van de hotelkamers zullen stijgen en sommige inwoners tijdelijk overnachtingsruimte zullen verhuren aan bezoekers.

De toeristische markt van Londen zet jaarlijks een bedrag van 115 miljard pond om. Wellicht wordt het huwelijk van prins William het meest bekeken koninklijke evenement sinds het huwelijk van zijn vader prins Charles met Diana Spencer dertig jaar geleden. "Het huwelijk komt op het meest geschikte ogenblik voor Groot-Brittanniƫ, waar het bruto binnenlandse product tijdens het vierde kwartaal van vorig jaar is gedaald en de budgetbeperkingen van de Britse overheid een bedreiging vormen voor het herstel uit de economische crisis.

Het persbureau Bloomberg merkt op dat koninklijke huwelijken eerder al periodes van een economische heropleving hebben ingeluid. Volgens het onderzoeksbureau Verdict Research zullen de festiviteiten van de Britse bevolking ter gelegenheid van het huwelijk in totaal mogelijk 620 miljoen pond zouden kunnen bijbrengen aan de Britse economie. Er wordt aan toegevoegd dat Londen gemiddeld 500.000 bezoekers per dag ontvangt, met een gemiddelde besteding van 67 pond per dag. Met het huwelijk van prins Charles kwamen daar nog eens 600.000 bezoekers bij. Vermoed wordt dat dit cijfer dit keer nog hoger zal liggen.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home