Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, February 01, 2011

Mode-ontwerper Cavalli wil Russische nachtclubs openen

De Italiaanse mode-ontwerper Roberto Cavalli heeft plannen om dit jaar in een aantal Russische steden nachtclubs te openen. Met het project zou een bedrag van meer dan 4 miljoen euro zijn gemoeid. Dat zegt een woordvoerder van de vastgoedgroep Penny Lane Realty, die door Cavalli als adviseur is aangetrokken. Details over mogelijke locaties werden niet vrijgegegeven. Alleen werd opgemerkt dat het restaurant Praga in Rusland één van de opties zou kunnen zijn.

Er zou ook gekeken worden naar mogelijke locaties in Sint-Petersburg en Kiev. "Cavalli heeft duidelijk interesse getoond in Rusland, nadat gelijkaardige initiatieven in Firenze, Milaan en Dubai de voorbije twee jaar een duidelijk succes zijn gebleken," merkt een woordvoerder van Penny Lane Realty op tegenover The Moscow Times. Cavalli zou voor zijn Russische projecten een partnership zijn aangegaan met Sakhib Ibragimov, oprichter van een Azerisch televisiestation.

Ibragimov zou in het project van Cavalli investeren in ruil voor de rechten op de club-keten verder te ontwikkelen in Rusland en de voormalige Sovjet-republieken. Penny Lane Realty benadrukt dat Cavalli in Moskou alvast op zoek is naar een gebouw met een historische achtergrond in het centrum van Moskou. In Sint-Petersburg mikt de Italiaanse mode-ontwerper op een locatie op de Nevsky Prospekt, terwijl hij in Kiev zijn club zou willen situeren in de buurt van Kreshatnikstraat.

Labels: , ,

1 Comments:

  • At 10:01 PM , Blogger Max said...

    Rusland.Het land is zo onmetelijk groot, dat wij ons als Nederlanders er ons nauwelijks iets bij kunnen voorstellen.Rusland is het grootste land ter wereld en heeft maar liefst 11 tijdzones.Hoewel het grootste deel van Rusland in Azië ligt, wordt het land politiek tot Europa gerekend, omdat de hoofdstad Moskou in dat continent ligt. Vliegen van de ene kant naar de andere kant van Rusland neemt ruim 12,5 uur in beslag! Vele mensen die Rusland bezoeken worden afgeschrikt door "cowboy"-verhalen over de Russische maffia. Voor alle duidelijkheid: als er al maffia[bestaat in elk land] zou zijn, dan is die zeker niet geinteresseerd in de individuele toerist.Deze vooroordelen zijn voornamelijk ontstaan door het beeld dat wij via de media krijgen.Of de media worden ervoor betaald om een negatief beeld van Rusland te tonen.In Nederland zijn er maar weinig mensen die veel meer van Rusland afweten dan communisten, Vodka, ijsberen, Siberie en koud.Ook komt Rusland niet zo vaak in de media. Als er al wat over dit land te zien is, dan wordt er vaak een negatief beeld geschetst van Rusland. Wij in een paradijs wonen waar geen problemen zijn, terwijl alle ellende van de wereld zich alleen maar in Rusland bevindt.Toch?? Iets positiefs zeggen over Rusland kost de westerse media blijkbaar teveel moeite. Toch is er ook een ander Rusland.Nog niet alle Russen profiteren van de economische groei, maar grote groepen beschikken over meer geld dan enkele jaren geleden. Al met al doet dat het vertrouwen in Rusland toenemen en zijn meer buitenlandse bedrijven geïnteresseerd om in het land te investeren.De Russische economie groeit al jaren hard.

     

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home