Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, February 02, 2011

Allianz sluit sponsoringcontract met Mercedes-raceteam

Het Duitse verzekeringsconcern Allianz heeft een sponsoringcontract ondertekend met het Mercedes-team voor het nieuwe seizoen in Formule Eén. Het verzekeringsconcern is al sinds het begin van de eeuw als partner verbonden met de Formule Eén, waarbij zowel de Safety Car als de Medical Car worden gesponsord. Beide wagens worden trouwens geleverd door Mercedes-Benz. De samenwerking met het raceteam is volgens Allianz een logische verdere stap in het partnership van de verzekeraar met de Formule Eén.

"Allianz verzekert wereldwijd meer dan vijftig miljoen wagens en heeft dan ook een groot belang bij het terugdringen van de frequentie en de zwaarte van de verkeersongevallen," aldus Joseph Gross, marketing-verantwoordelijke bij het verzekeringsconcern. "Het engagement in de autosport biedt Allianz de mogelijkheid om een brug te slaan tussen de veiligheid van de autopiloten en de veiligheid van autobestuurders in het dagelijkse verkeer over de hele wereld."

Ross Brawn, teamverantwoordelijke bij Mercedes, voegt er aan toe dat veiligheid absoluut primordiaal is in de Formule Eén. Elke veiligheidsinnovatie in de Formule Eén, kan volgens Brawn een positieve weerslag hebben op de veiligheid in het dagelijkse verkeer. Ook raakte bekend dat Mercedes het raceteam volledig heeft overgenomen. Ross Brawn en zijn partners hadden nog 24,9 procent van de aandelen in het team in bezit, maar hebben die nu aan het Duitse autoconcern verkocht. Brawn zou wel teamdirecteur blijven in dienst van Mercedes.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home