Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, February 02, 2011

Spanje duurste Europees land voor tablet-datatrafiek

In West-Europa zijn de Spaanse mobiele operatoren de duurste aanbieders van data-diensten voor tablets, gevolgd door hun Nederlandse en Belgische sectorgenoten. Dat is de conclusie van een onderzoek van het webmagazine Telecompaper. De groeiende populariteit van de iPad van Apple en andere tablets heeft volgens Telecompaper geleid tot een grote uitbreiding in de mobiele data-plannen die door de operatoren worden aangeboden.

Er wordt aan toegevoegd dat eind vorig jaar in zestien West-Europese landen 128 verschillende dataplannen konden worden opgetekend. In het tweede kwartaal van vorig jaar werden er slechts 36 dataplannen opgemerkt. Het meest populaire dataplan is volgens het rapport een aanbod van één gigabyte. In Spanje bedroeg het gemiddelde maandabonnement 25,61 euro, gevolgd door Nederland met 20,69 euro. Dat is een groot verschil met de goedkoopste aanbieders, zoals Frankrijk (6,69 euro) of Italië (9,71 euro).

Telecompaper stelde ook vast dat er grote verschillen zijn in het aanbod dat in de onderzochte landen ter beschikking wordt gesteld. In Duitsland werd slechts 0,8 gigabyte aangeboden. In Frankrijk werd 1 gigabyte aangeboden en in Nederland 1,1 gigabyte. Daarentegen wordt in Zweden 9,2 gigabyte aangeboden, gevolgd door Oostenrijk met 8,3 gigabyte. "Dat heeft ook zijn impact op de gemiddelde prijs per gigabyte," aldus Telecompaper. "Daarbij zijn Frankrijk en Nederland het duurste. Verhoudingsgewijze zijn Oostenrijk en Zweden het goedkoopste."

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home