Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, February 18, 2011

Tablets kennen groeiende populariteit bij ondernemers

Tablets kennen bij ondernemers een groeiende populariteit. Dat is de conclusie van een enquête van het webmagazine BusinessCompleet.nl bij Nederlandse kleine en middelgrote ondernemingen. Gebleken is dat 11 procent van de ondernemers al een tablet-computer, zoals een iPad of een Samsung Galaxy Tab, in bezit heeft. Daarnaast zegt 47 procent geïnteresseerd te zijn om zich in de nabije toekomst een tablet-computer aan te kopen.

Tablets zijn volgens BusinessCompleet.nl populair bij ondernemers van alle leeftijden. Het verschil tussen jongere en oudere ondernemers is volgens de onderzoekers opmerkelijk klein, waarbij twintigers iets minder enthousiast blijken te zijn dan dertigers. De respondenten geven aan dat de tablet gebruikt wordt voor privédoeleinden (80 procent), het zoeken van zakelijke informatie (74 procent), het lezen van nieuwsberichten (54 procent) en hobby-activiteiten (36 procent).

Door een aantal ondernemers wordt aangegeven dat een tablet bijzonder handig is voor het geven van presentaties aan opdrachtgevers en prospects. Sommigen voegen er aan toe dat een tablet bovendien het moderne en innovatieve imago van het bedrijf ondersteunt. Er wordt aan toegevoegd dat een tablet ook een uitstekende e-reader is en als een draagbaar productiviteitscentrum kan worden gebruikt. Ook wordt opgemerkt dat een tablet voor meetings beter geschikt is dan een computer, die met zijn scherm storend zou kunnen werken.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home