Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, February 17, 2011

Videoconferencing heeft voordeel van zichtbare relatie

Naast e-mail, telefoon en chat blijkt ook videoconferencing een populair middel te zijn om contact te onderhouden met collega’s en klanten op afstand. Dat is de conclusie van een onderzoek van Microsoft Hardware naar het gebruik van communicatiemiddelen bij het flexibel werken door kantoormedewerkers. Daarbij wordt opgemerkt dat 32 procent van de ondervraagden ervaring heeft met videoconferencing. Bij mannen stijgt dat echter tot bijna 38 procent, tegenover 22 procent bij vrouwen.

De onderzoekers merken op dat flexibel werken regelmatig in de praktijk wordt toegepast. De helft van de respondenten heeft een flexibele werkplek op kantoor of werkt regelmatig vanuit huis of een andere locatie. "Vooral in de informatica en communicatie wordt frequent op andere plekken dan op kantoor gewerkt," aldus het webmagazine managersonline.nl. "Ook blijkt 36 procent van de flexibele medewerkers hoogopgeleid te zijn. Omdat er steeds vaker flexibel wordt gewerkt, veranderen echter ook de communicatiemiddelen binnen het bedrijfsleven."

Uit het onderzoek blijkt dat e-mail en de telefoon nog steeds de meest populaire middelen zijn om contact te onderhouden met collega’s en klanten wanneer niet op kantoor gewerkt wordt. Daarnaast worden ook chat en videoconferencing in toenemende mate gebruikt om contact te onderhouden. In het onderzoek komt volgens de onderzoekers duidelijk naar voren dat vooral het visuele contact de communicatie met klanten en collega’s bevordert. Het blijkt dat men dankzij het visuele aspect van videoconferencing gemakkelijker plannen kan toelichten aan klanten of collega’s op afstand.

Daarnaast vinden mensen videoconferencing veel persoonlijker omdat relaties daadwerkelijk zichtbaar zijn.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home