Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, February 16, 2011

Drieëndertig landen op grijze lijst illegale gamedownloads

Frankrijk, Spanje en Italië waren samen met China en Brazilië vorig jaar verantwoordelijk voor 54 procent van het illegaal verspreiden van games. Dat zegt de Amerikaanse handelsorganisatie Entertainment Software Association (ESA). De International Intellectual Property Alliance (IIPA), heeft de Amerikaanse handelsvertegenwoordiger in een rapport aangeraden drieëndertig landen op een grijze lijst te zetten. Spanje, China en Canada zouden op een prioritaire lijst moeten worden geplaatst.

Deze maatregel is volgens de internationale organisatie noodzakelijk omdat de betrokken landen geen adequate maatregelen nemen om de schending van het auteursrecht tegen te gaan, of te weinig kanalen bieden voor verkopers om games legaal op de markt te kunnen brengen. Spanje, China en Canada moeten volgens het rapport extra worden opgevolgd omdat ze een laks beleid hanteren en een tolerante cultuur hebben waarin piraterij wordt gedoogd.

Italië en Brazilië lijken volgens de onderzoekers de ernst van de zaak te erkennen en zouden stappen ondernemen om piraterij in hun landen tegen te gaan. Bedrijven die aangesloten zijn bij de Entertainment Software Association melden dat er 144 miljoen verbindingen zijn geteld waarmee gamebestanden illegaal werden gedeeld. Frankrijk, Spanje, Italië, China en Brazilië zijn samen verantwoordelijk voor 78 miljoen van deze verbindingen. Dat zou vijf keer meer zijn dan de Verenigde Staten.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home