Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, February 16, 2011

Bedrijven besparen niet langer op opleidingen

Bedrijven bezuinigen niet meer op opleidingen. Dat is de conclusie van een Nederlands onderzoek in opdracht van de opleidingsgroep ISBW Opleiding & Training. Daarbij wordt opgemerkt dat 64 procent van de Nederlandse bedrijven aangeeft dat het opleidingsbudget voor het lopende jaar gelijk is gebleven of zelfs is gestegen ten opzichte van het niveau dat werd opgetekend voor het uitbreken van de economische crisis. Er wordt opgemerkt dat 17,5 procent van de bedrijven zijn opleidingsbudget tegenover het vorige jaar heeft opgedreven.

De onderzoekers voegen er aan toe dan één op drie respondenten zijn opleidingsbudget met meer dan 15 procent heeft opgedreven. "De ontwikkeling van eigen medewerkers door middel van opleiding blijkt voor veel organisaties nog steeds uitermate belangrijk," aldus het webmagazine ManagersOnline. "De twee belangrijkste redenen daarvoor zijn de toename van het strategisch belang van degelijk opgeleid personeel en de veranderende taken en verantwoordelijkheden van medewerkers, die nieuwe kennis en vaardigheden vereisen."

Ruim 60 procent van de ondervraagden geeft aan dat de kosten van opleiding en training volledig voor rekening van de werkgever komen. De onderzoekers zeggen de voorbije twee jaar gemerkt te hebben dat organisaties bereid blijven om te investeren in de ontwikkeling van hun werknemers. "De uittocht van de babyboomgeneratie speelt hierbij daarbij wellicht een belangrijke rol," merken ze op. "Ook investeren steeds meer organisaties in verbetering van hun processen en kwaliteit. Er blijkt dan ook een toenemende belangstelling voor opleidingen op het gebied van kwaliteitsmanagement."

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home