Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, February 15, 2011

Mexico wil wereldleider in biobrandstoffen worden

Het bedrijf OriginOil uit Californië gaat in Mexico een project opzetten dat van het land op termijn een wereldwijd marktleider op het gebied van biobrandstoffen zou moeten maken. OriginOil, gespecialiseerd in de productie van biobrandstoffen op basis van algen, heeft met de Mexicaanse regering een contract getekend om binnen de volgende vijf jaar 1 procent van de Mexicaanse vliegtuigbrandstof te produceren. Tegen het einde van het decennium zou die productie twintig keer hoger moeten liggen.

Dat zou Mexico de grootste producenten van biobrandstoffen ter wereld maken. Het Amerikaanse bedrijf zou een technologie hebben ontwikkeld die een oplossing zou bieden voor de huidige flessenhals in de commerciële productie van algen. De technologie zou het mogelijk moeten maken om de algenproductie concurrentieel te maken tegenover petroleum. Het bedrijf heeft vorig jaar ook in Australië met succes een pilootproject rond algen opgezet.

"Een groot gedeelte van de olievoorraden bestaat uit oude algen-voorraden," merkt een woordvoerder van het bedrijf op. "Onze technologie maakt het echter mogelijk om ook van verse algen olie te maken. De technologie maakt bovendien een kosteneffiënte en snelle productie mogelijk. De eindeloze voorraad van deze nieuwe olie kan voor een brede waaier van producten worden gebruikt, zoals diesel, benzine, vliegtuigbrandstof, plastic en solventen, maar zonder de milieu-impact van petroleum."

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home