Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, February 14, 2011

Saudi-Arabië wil binnenlands toerisme stimuleren

Saudi-Arabië wil het binnenlands toerisme stimuleren. De Saudische regering heeft daarbij een bedrag van 89 miljoen dollar voorzien voor het opzetten van nieuwe projecten, zoals het opzetten van vijf musea. De projecten moeten de Saudische bevolking aanzetten om nieuwe locaties in eigen land te verkennen in plaats van uit te wijken naar populaire buitenlandse bestemmingen zoals Dubai of Europa. De Saudi Commission for Tourism and Antiquities wil onder meer de nadruk leggen op locaties die op dit ogenblik nog niet in het toeristische aanbod zijn opgenomen.

Onder meer is het de bedoeling een toeristische sector te creëren in regio's zullen de kustgebieden van de Rode Zee. "Op dit ogenblik is de toeristische markt van Saudi-Arabië nagenoeg exclusief gebaseerd op religieuze bezoekers," merkt Arabian Business op. "De Saudische regering wil het toerisme echter stimuleren om de economie te diversifiëren en minder afhankelijk te maken van de olieproductie en bovendien banen te creëren voor de jonge bevolking van het land."

Het toerisme in Saudi-Arabië realiseerde het voorbije jaar een omzet van 6 miljard riyal. Dat komt overeen met een bedrag van 17,6 miljard dollar. Tegen het midden van het decennium zouden die inkomsten echter moeten opgelopen zijn tot 118 miljard riyal. De nieuwe musea zouden worden gevestigd in de steden Dammam, Asir, Tabuk en Baha, die op dit ogenblik nog niet op de wereldwijde toerisme-kalender staan. Een gedeelte van de financiële middelen zal ook worden gebruikt voor de restauratie van historische sites zoals Tabuk Fort en Abar Hima.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home