Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, February 15, 2011

Italiaans-Turkse groep renoveert Russische luchthaven Pulkovo

De uitbreiding van de luchthaven Pulkovo in Sint-Petersburg wordt toegewezen aan de Italiaanse bouwgroep Astaldi en de Turkse ontwikkelaar Ictas Insaat. Met het contract is een investering gemoeid van 850 miljoen euro tot 950 miljoen euro. In totaal namen zes Europese groepen deel aan de aanbesteding van de werken. Namen van de gegadigden en financiële details over de toewijzing werden echter niet bekend gemaakt. Wel wordt opgemerkt dat vooral rekening werd gehouden met prijs, financiële stabiliteit en expertise in de bouw van grote luchthavens.

Uitbater Pulkovo Airport - beheerd door een consortium van de Russische financiële groep VTB Bank, de Duitse luchthavenuitbater Fraport en de Griekse groep Copelouzos - kondigde aan dat de uitbreidingswerken aan de luchthaven de volgende zomer zouden starten. Het consortium kreeg anderhalf jaar geleden de opdracht om Pulkovo, de enige internationale luchthaven van Sint-Petersburg, te moderniseren. Het consortium beloofde daarbij een investering van 1,2 miljard euro. In april vorig jaar kreeg het consortium een licentie van dertig jaar voor de uitbating van Pulkovo.

Over twee jaar moet de luchthaven een nieuwe terminal van 100.000 vierkante meter in gebruik nemen. Er komen ook een nieuw hotel, een business-center en een parking. Het Turkse Ictas Insaat bouwde in het verleden al twee terminals voor Antalya Airport en ontwikkelde de luchthavens van Izmir en Zafer. De Turkse groep participeerde ook in de bouw van een luchthaven in Boekarest. Ictas en Fraport beheren ook samen terminals op de luchthaven van Antalya.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home