Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, February 16, 2011

Zakenreiziger in eerste instantie bezorgd om paspoort

Zakenreizigers lopen een niet gering risico om op reis bestolen te worden. Dat is de conclusie van een onderzoek van BCD Travel en iVox. Daarbij blijkt dat 11,9 procent van de zakenreizigers ooit al eens bestolen is geweest. Geldbeugel, geld, laptops en mobiele telefoons blijken door de dieven het meest gegeerd te zijn. De reiziger zelf blijkt volgens de onderzoekers vooral bezorgd te zijn om zijn paspoort niet te verliezen of te laten stelen.

Bij de slachtoffers maakt 32,8 procent melding van een gestolen geldbeugel. Daarna volgen contant geld (31 procent) en bagage (22,4 procent). Maar ook geeft 19 procent aan van zijn laptop beroofd geweest te zijn, terwijl 13,8 procent zijn mobiele telefoon is kwijtgeraakt. Daarnaast blijkt 6,9 procent ook andere waardevolle items zoals mp3-spelers of juwelen kwijtgeraakt te zijn. Maar ook kleding (4 procent) en paspoorten (3 procent) behoren tot de buit van de dieven.

De onderzoekers merken op dat de zakenreizigers zelf aangeven vooral niet hun paspoort te willen missen (66 procent), gevolgd door hun geldbeugel (63,8 procent) en mobiele telefoon (47,6 procent). Een groep van 45 procent zegt ook niet zonder zijn laptop te kunnen op reis. Daarna volgen cash geld (25,8 procent) en waardevolle items (6,1 procent). Tenslotte geeft nog 4,9 procent aan ervoor te willen zorgen geen kleding kwijt te raken.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home