Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, February 16, 2011

Fietsende werknemers verhogen productiviteit

Medewerkers die door hun werkgever worden ondersteund om met de fiets naar het werk te komen, zorgen voor een verbetering van de betrokkenheid van het personeel. Dat blijkt uit een Brits onderzoek van de Cycle to Work Alliance. In Groot-Brittannië is een speciale regeling ingevoerd waarbij bedrijven aangemoedigd worden om hun medewerkers een fiets te geven om de verplaatsing naar het werk te maken. Het initiatief is bijzonder populair.

De onderzoekers stelden vast dat 89 procent van de betrokken werknemers ervan overtuigd is dat het fietsplan een belangrijk instrument vormt voor de verbetering van de betrokkenheid van medewerkers. Bovendien zegt 98 procent van de gebruikers hun collega’s te willen aansporen om ook deel te nemen aan het initiatief. Ook merkt 97 procent van de betrokken bedrijven het fietsplan een goede strategie om de gezondheid van de medewerkers te bevorderen.

Volgens de initiatiefnemers zijn er talloze voordelen van het programma. Daarbij wordt onder meer gewezen op een verbeterde aanwezigheid en productiviteit van het personeel. Daarnaast is het volgens Cycle to Work Alliance een gezonde en milieuvriendelijke manier om aan de slag te gaan. Een woordvoerder van de organisatie stelt dat de snelle groei van het initiatief een bewijs is van zijn populariteit. De bevoegde minister Norman Baker zegt zoveel mogelijk mensen aan het fietsen te willen krijgen.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home