Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, February 17, 2011

Nieuwe hotlijn tussen Moskou en Berlijn

Er komt een nieuwe hotlijn tussen Londen en Moskou. Dat moet ertoe leiden dat de verkrampte relaties tussen beide landen zouden kunnen worden verbeterd. Dat hebben de Russische minister van buitenlandse zaken Sergei Lavrov en zijn Britse collega William Hague bekend gemaakt. De hotlijn is volgens Hague een modern communicatiemiddel voor een moderne relatie. Hague merkte op dat er geen drastische evoluties mogen worden verwacht, maar hij zei te verwachten dat de verhoudingen stelselmatig verder zullen verbeteren.

De relaties tussen Rusland en Groot-Brittanniƫ raakten zwaar verstoord door wederzijdse diplomatieke uitwijzingen en een discussie over de deportatie van de Russische correspondent van de Britse krant The Guardian. Hague gaf dan ook toe dat beide landen een aantal ernstige meningsverschillen hebben gehad. Op de opening van de Russian Business Week in de London School of Economics stelde Lavrov echter niet in te zien waarom de banden tussen beide landen niet zouden kunnen worden aangehaald.

Lavrov had woorden van lof over de strategische samenwerking tussen British Petroleum en het Russische Rosneft, wat volgens hem een toonbeeld van succesvolle samenwerking tussen beide landen was. Groot-Brittanniƫ knipte alle banden met de Russische Federal Security Service door nadat Alexander Litvinenko vijf jaar geleden in Londen aan een polonium-vergiftiging stierf. Rusland heeft geweigerd om Andrei Lugovoi, de belangrijkste verdachte en lid van het Russische parlement, uit te leveren.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home