Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, February 18, 2011

Nalatenschap Michael Jackson heeft al 310 miljoen dollar verdiend

Michael Jackson heeft na zijn dood al ruim 310 miljoen dollar verdiend. Dat blijkt uit rechtbankdocumenten die entertainmentwebsite TMZ in handen kreeg. Muziektijdschrift Billboard had in juni vorig jaar geraamd dat die inkomsten al tot 1 miljard dollar waren opgelopen. Het kapitaal van Jackson groeit nog altijd door inkomsten uit muziekrechten, albumverkoop en de film This Is It. Uit de rechtbankdocumenten blijkt echter ook dat Jackson nog 400 miljoen dollar aan schulden heeft openstaan.

Het erfgoed van Michael Jackson wordt sinds de dood van de zanger ruim anderhalf jaar geleden beheerd door advocaat John Branca en muziekbaas John McClain. De beheerders hebben sinds het overlijden van Jackson al 159 miljoen dollar uitgegeven aan onder meer het aflossen van schulden, belasting en steun voor de moeder en kinderen van de zanger. Ook zelf krijgen ze een salaris uit het vermogen uitbetaald. In de rechtbankdocumenten wordt benadrukt dat de beheerders een goede resultaten hebben laten optekenen bij het afbouwen van de schulden van de zanger.

Uit de rechtbankpapieren blijkt dat er momenteel 65 claims aan het adres van Jacksons nalatenschap zijn ingediend. Onder meer loopt er een zaak over de rechten van de videoclip Thriller. John Branca en John McClain waren door Jackson zelf in zijn testament als beheerder van zijn nalatenschap aangeduid. Waarnemers verwachten dat de nalatenschap van Jackson ook de volgende jaren nog belangrijke inkomsten zullen kunnen opleveren. Jackson heeft met Thriller het bestverkochte album uit de geschiedenis op zijn naam staan.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home