Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, February 09, 2011

Meer verkrachtingen en extremistische moorden in Moskou

De criminaliteitcijfers van Moskou zijn vorig jaar weliswaar gedaald, maar zowel bij verkrachtingen als haatmisdrijven werd een toename opgetekend. Bovendien lag de gemiddelde steekpenning die ambtenaren eisten twintig keer hoger dan het nationaal niveau. Dat blijkt uit cijfers van het Russische Investigative Committee. Een steekpenning in Moskou kost gemiddeld 600.000 roebel. Dat komt overeen met een bedrag van 20.000 dollar. In de rest van Rusland moet voor een steekpenning gemiddeld 30.000 roebel worden betaald.

In totaal werden in Moskou het voorbije jaar 186.000 misdrijven gemeld. Dat is een daling met 12 procent tegenover het jaar voordien. Hoofdonderzoeker Vadim Yakovenko voegt er aan toe dat 12.000 misdrijven werden gepleegd door niet-Moskovieten. In het rapport worden 582 moorden geteld. Dat is een daling met 8 procent tegenover het jaar voordien. Er werden echter ook 105 extremistische misdrijven genoteerd. Dat is een stijging met 33 procent. Bij het aantal extremistische moorden werd zelfs een stijging met 50 procent opgetekend.

Ook werden het voorbije jaar 382 verkrachtingen gemeld. Dat is een stijging met 38 procent. De officiële statistieken worden door de Office Academy van de Russische openbaar aanklager echter in vraag gesteld. Daar werd eerder al opgemerkt dat in Rusland gemiddeld slechts één op de tien misdrijven wordt geregistreerd. Er wordt aan toegevoegd dat de criminaliteit in Rusland het voorbije decennium met 2,4 procent is gestegen. Daarbij wordt opgemerkt dat twee jaar geleden ongeveer 126.000 moorden zouden zijn gepleegd.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home