Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, February 08, 2011

Eén op drie Europese online computers geïnfecteerd

Nagenoeg één derde van alle internet-gebruikers in de Europese Unie heeft een computer-virus opgelopen, hoewel de meerderheid veiligheidsoftware heeft geïnstalleerd. Dat is de conclusie van een onderzoek het Europees statistisch bureau Eurostat. Virussen werden het meest aangetroffen in Bulgarijë, waar 58 procent van de computers geïnfecteerd bleken te zijn. Daarna volgen Slovakije (47 procent), Hongarije (46 procent), Italië (45 procent) en Estland (43 procent).

In Oostenrijk blijkt daarentegen slechts 14 procent van de computers geïnfecteerd te zijn. Daarmee haalt Oostenrijk de beste score van de hele Europese Unie, gevolgd door Ierland (15 procent), Finland (20 procent), Duitsland (22 procent) en Nederland (23 procent). De onderzoekers voegen er aan toe dat 3 procent van de internetgebruikers in de Europese Unie geld hebben verloren door phishing-aanvallen of frauduleuze betalingen.

Phishing werd het vaakst opgemerkt in Letland. Daar werd 8 procent van de internet-gebruikers het slachtoffer van phishing-praktijken, gevolgd door Groot-Brittannië (7 procent), Malta (5 procent) en Oostenrijk (5 procent). Eurostat merkt wel op dat de cijfers in realiteit wellicht nog gevoelig hoger liggen, want in het onderzoek werd alleen rekening gehouden met gebruikers die beseften dat hun computer door een virus geïnfecteerd was geraakt.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home