Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, February 07, 2011

Amerikaanse wetenschappers hebben grootste werkzekerheid

Een wetenschappelijk doctoraatsdiploma is in de Verenigde Staten een gegarandeerde bescherming tegen werkloosheid. Dat blijkt uit een onderzoek drie jaar geleden van de Amerikaanse National Science Foundation. Daaruit blijkt dat de werkloosheid van bezitters van een doctoraatsdiploma in wetenschappen, engineering en gezondheid 1,7 procent bedraagt, tegenover 6,6 procent voor de totale Amerikaanse bevolking.

De onderzoekers stellen dat een doctoraatsdiploma in wiskunde en statistiek de grootste werkzekerheid biedt. In die groep bedraagt de werkloosheid amper 1 procent. Daarna volgen computerwetenschappen en informatica met 1,1 procent werkloosheid. De minste garantie biedt een doctoraatsdiploma fysica. Daar werd een werkloosheid van 2,4 procent vastgesteld. De Verenigde Staten tellen op dit ogenblik 752.000 houders van een doctoraatsdiploma in positieve wetenschappen.

Vrouwelijke wetenschappers vertegenwoordigen 30,7 procent van de totale populatie. Twee jaar voordien bedroeg dat aandeel 29,4 procent. Er wordt wel opgemerkt dat er minder vrouwelijke wetenschappers in vast dienstverband werken, maar wel een grotere participatiegraad halen in parttime tewerkstelling. De onderzoekers stippen verder aan dat 41 procent van de wetenschappers in onderwijsinstellingen werkt, terwijl 32,6 procent in de privésector is tewerkgesteld.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home