Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, February 05, 2011

Emiraten moeten universitair onderwijs stimuleren

Er moeten meer inspanningen worden gedaan om het universitair onderwijs in de Verenigde Arabische Emiraten te promoten. Anders zal de regio er niet in slagen om zijn economie te diversifiëren en minder afhankelijk te maken van de olieproductie. Dat is de conclusie van een rapport van het Education Centre of Excellence van de Amerikaanse consulent Parthenon Group. Daarbij wordt opgemerkt dat de regio het huidig aantal universitairen moet verdubbelen om het niveau van andere landen te evenaren.

"Wanneer men naar de wereldwijde cijfers kijkt, zouden sommige leden van de Verenigde Arabische Emiraten de universitaire participatie moeten verdubbelen, verdrievoudigen of zelfs verviervoudigen," merkt Parthenon Group op. "Gebaseerd op een extrapolatie van het inkomen, komen de Verenigde Arabische Emiraten aan een participatiegraad van 37 procent, terwijl dat ongeveer 65 procent zou moeten zijn, een niveau dat vergeleken kan worden met Brazilië, Italië en Slovenië."

Parthenon Group voegt er aan toe dat de lokale jonge bevolking moet aangezet worden om zijn opleiding af te maken, aangezien dat een enorme impact heeft op de rest van de economie. "Wanneer het inkomen stijgt, groeit ook de vraag naar opleiding," aldus het rapport. "Daardoor wordt de kwaliteit en de kwantiteit van het onderwijs opgedreven. Dat is absoluut noodzakelijk indien de regio zich meer wil richten op andere economische sectoren, zoals hightech en services."

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home