Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, February 05, 2011

Toyota Prius niet langer populairste auto op Japanse markt

De Honda Fit was tijdens de maand januari de meest verkochte personenwagen op de Japanse markt. Daarmee neemt het compacte model van Honda voor de eerste keer in bijna twee jaar opnieuw de eerste plaats in. Het hybride Prius-model van Toyota werd daardoor naar de tweede plaats verwezen. De verkoop van de Toyota Prius, die twintig maanden op rij de Japanse markt heeft geleid, wordt getroffen door het einde van de overheidssubsidies voor milieuvriendelijke wagens. Wereldwijd blijft de Toyota Prius het meest populair hybride-model.

Uit de cijfers van de Japan Automobile Dealers Association blijkt dat er tijdens de maand januari 14.873 exemplaren van de Honda Fit werden verkocht. De helft daarvan bestond uit hybride exemplaren. De verkoop van de Honda Fit steeg met 14 procent tegenover de maand januari van vorig jaar. De verkoop van de Toyota Prius daalde daarentegen met 38 procent tot 13.711 exemplaren. De Japanse regering schafte in september vorig jaar de overheidssteun voor de aankoop milieuvriendelijke wagens af.

Opgemerkt wordt dat de verkoop van de Honda Fit minder zwaar getroffen werd door het verdwijnen van die maatregelen omdat de verkoopprijs lager ligt dan bij de Toyota Prius. Bovendien werd er in oktober van vorig jaar een vernieuwde versie van het model op de Japanse markt gelanceerd. De Honda Fit is met een kostprijs van 19.000 dollar de goedkoopste hybride op de Japanse markt. De Toyota Prius kost in Japan ongeveer 25.000 dollar.

Labels: , , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home