Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, February 03, 2011

Koeweit wil hoogopgeleide expats aantrekken met staatsburgerschap

Koeweit overweegt om het staatsburgerschap aan te bieden aan geschoolde buitenlandse arbeidskrachten. Dat heeft Sami Alfaraj, president van het Kuwait Center for Strategic Studies, bekend gemaakt. Op die manier hoopt Koeweit aantrekkelijker te worden voor buitenlands talent, dat tot nu toe een voorkeur toont voor Dubai. Koeweit heeft volgens Alfaraj hoger geschoolde arbeidskrachten nodig om zijn economie te diversifiëren en niet lander afhankelijk te zijn van de inkomsten van de oliesector.

"Ook voor de oliesector zijn, zeker in de beginperiode, buitenlandse arbeidskrachten cruciaal geweest," merkt Alfaraj op tegenover het magazine Arabian Business. "Om ook nieuwe sectoren te ontwikkelen, zullen we eveneens gespecialiseerd personeel nodig hebben." Koeweit zegt dat Dubai de topklasse van buitenlandse werknemers krijgt en zelf vooral de lagere arbeidersklassen, vooral met ongeschoolde werknemers, aan te trekken.

Koeweit is de vierde grootste olie-exporteur van de wereld, maar wil zijn economie diversifiëren. Daarbij hoopt het emiraat het succes van de commerciële draaischijf Dubai te kunnen imiteren. "Het emiraat slaagt er echter moeilijk in om daarvoor cruciale hervormingen door te voeren," voert Arabian Business aan. "Dat is het gevolg van langdurige wrijvingen tussen het parlement en de regering." Met een staatsburgerschap voor hoger opgeleide expats hoopt Koeweit echter de kloof met Dubai snel kleiner te kunnen maken.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home