Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, February 03, 2011

Nieuw record voor DDos-aanvallen

Het voorbije jaar is de activiteit van DDoS-aanvallen op websites opnieuw gevoelig toegenomen. Dat is de conclusie van een rapport van netwerkbeveiliger Arbor Networks. Opgemerkt wordt dat DDoS-aanvallen sinds het midden van het vorige decennium met 1.000 procent zijn toegenomen. De grootste aanval van vorig jaar had bovendien ook een recordomvang van 100 gigabits per seconde. Dat is een verdubbeling tegenover het jaar voordien. Het slachtoffer was een niet nader genoemde internet-provider.

"Het voorbije jaar werden onder meer DDoS-aanvallen opgezet tegen sympathisanten en tegenstanders van WiliLeaks, om op die manier hun websites te verstoren," voert het webmagazine The Register aan. "Ook de politieke strubbelingen in Birma en Sri Lanka leidden tot aanvallen." Een groot gedeelte van de sabotage blijft gericht op websites, maar er worden volgens het rapport ook steeds meer aanvallen gericht op diensten zoals internettelefonie.

"Omdat deze aanvallen tot grote problemen kunnen leiden, hebben veel service providers beslist om hun datacenter-infrastructuur te beschermen met firewalls en andere verdedigingsystemen," voert The Register aan. "Die werken echter als een flessenhals, waardoor ze zelfs bij een relatief matige aanval blokkeren." Arbor Networks merkt op dat de aanvallen snel toenemen in omvang, frequentie en ook steeds meer gesofistikeerd worden. Er wordt aan toegevoegd dat de stijgende populariteit van mobiele platformen de operatoren nog voor meer moeilijkheden zorgen.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home