Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, February 03, 2011

Rusland wil investeringen in strategische industrieën versoepelen

De Russische premier Vladimir Poetin heeft Igor Artemyev, chef van de Federal Anti-Monopoly Service, gevraagd om zo snel mogelijk werk te maken van een wet die buitenlandse investeringen in strategische sectoren mogelijk maakt. De Russische regering wil volgens Poetin de activiteit bij investeerders tot het maximum stimuleren, zodat de sector een belangrijke factor zou kunnen worden in het herstel van de nationale economie.

Er werd een wet aan het Russische parlement om buitenlandse investeringen in strategische economische sectoren te vergemakkelijken, maar een aantal investeerders liet opmerken dat de hervormingen niet ver genoeg gingen. "Eerste minister Poetin liet verstaan het eens te zijn met die stelling en gaf Artemyev opdracht een aantal amendementen uit te werken vooraleer de wet voor een tweede lezing aan het Russische parlement zou worden voorgelegd."

Artemyev gaf aan dat de huidige lijst van drieënveertig strategische sectoren zou worden ingekrompen. Rusland hoopt met buitenlandse investeerders nieuwe financiële middelen te kunnen aantrekken. Alexei Kudrin, Russisch minister van financiën, benadrukte eerder al dat de Russische economische groei niet langer louter op gas en olie gebaseerd kan zijn. Rusland hoopt dit jaar tot de World Trade Organization te kunnen toetreden, waardoor vele buitenlandse groepen zoeken naar investeringsmogelijkheden in strategische industrieën.

Op dit ogenblik is die lijst echter aan heel wat beperkingen onderworpen, zodat vele potentiële investeerders uiteindelijk besluiten om hun Russische ambities opzij te zetten.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home