Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, February 04, 2011

Rusland heeft relatief comfortabele economie

De toekomst van de Russische economie lijkt comfortabeler dan de staathuishoudkunde van de Verenigde Staten en China. Dat heeft de Amerikaanse econoom Nassim Taleb gezegd tijdens een colloquium van de Russische investeringsbank Troika Dialog. Hij verwees daarbij naar de stijgende staatsschuld van de Verenigde Staten en de vastgoedzeepbel in China, waardoor de Russische economie volgens Taleb relatief weinig rimpels lijkt te vertonen.

"Rusland heeft de voorbije eeuwen verscheidene crisissen doorgemaakt en heeft daar een groot incasseringsvermogen uit opgebouwd," merkte Taleb op. "De Verenigde Staten kunnen echter geen grote schokken verteren." De Amerikaanse econoom voegde er aan toe dat het budgettekort van de Verenigde Staten erger is dan de fiscale problemen in Griekenland, dat vorig jaar door de Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds moest gered worden om een bankroet te vermijden.

Nassim Taleb voegde er aan toe dat de Verenigde Staten de fiscale tekorten gedeeltelijk probeert op te vangen door geld te blijven creƫren en proberen kandidaten te vinden om schuldpapieren te kopen. "Dat brengt de Amerikaanse economie in een bijzonder kwetsbare situatie," voert Taleb aan. "Bovendien hebben de Verenigde Staten, in tegenstelling tot Griekenland, geen reddingsboei zoals het Internationaal Monetair Fonds."

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home