Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, February 05, 2011

Eén op drie Amerikanen heeft geen pensioenreserves

In de Verenigde Staten heeft 27 procent van de bevolking geen spaargelden en 34 procent heeft ook geen reserves opzij gezet voor zijn pensioen. Dat is de conclusie van een rapport van het bureau Harris. Er wordt opgemerkt dat amper achttien maanden geleden slechts 22 procent geen spaargelden had en 30 procent geen voorzieningen had voor zijn pensioen. Met 33 procent is een spaarrekening bij de bank het meest populaire midden om geld opzij te zetten. Achttien maand geleden was dat nog 34 procent.

De onderzoekers merken op dat de generatie van de echoboomers, tussen achttien en drieëndertig jaar, de lijst aanvoert. Daar heeft 33 procent geen spaargelden. Bij de vijfenzestigplussers heeft daarentegen slechts 14 procent geen spaargeld opzij gezet. Er wordt aan toegevoegd dat 70 procent van de Amerikanen aangeeft zijn spaargedrag de voorbije zes maanden niet veranderd te hebben. Dat was achttien maand geleden 62 procent. Slechts 15 procent heeft geld van zijn spaarrekeningen weggehaald.

Bij universitairen heeft 60 procent zijn spaargedrag ongewijzigd gelaten. Bij Amerikanen met een lagere opleiding is dat echter 74 procent. De onderzoekers merken verder op dat de pensioenplannen van de echoboomers nog minder positief ogen dan hun spaargedrag. Daarbij wordt opgemerkt dat 53 procent van de echoboomers geen pensioengeld opzij heeft gezet. Het grootste pensioensparen valt te noteren bij Generation X, waar slechts 32 procent geen reserves voor zijn pensioen opzij zet.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home