Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, February 08, 2011

Nieuw record voor Amerikaanse online retail

De Amerikaanse online retailverkoop heeft tijdens het vierde kwartaal van vorig jaar een recordomzet van 43,4 miljard dollar gerealiseerd. Dat blijkt uit cijfers van het onderzoeksbureau ComScore. De omzet steeg met 11 procent tegenover het vierde kwartaal van het jaar voordien. Tegenover het derde kwartaal van vorig jaar werd een groei met 35 procent opgetekend. Er wordt opgemerkt dat bovendien het vijfde kwartaal op rij een groei werd opgetekend tegenover het jaar voordien.

Het vierde kwartaal betekende ook de tweede dubbelcijferige groei van het jaar. In het eerste kwartaal van vorig jaar werd immers een groei met 10 procent tot 34 miljard dollar opgetekend. Het kwartaal voordien was er een groei met 3 procent opgemerkt, maar daarvoor werd een periode van vier kwartalen met een krimpende of stagnerende markt opgemerkt. Tijdens het tweede en derde kwartaal van vorig jaar werd telkens een stijging met 9 procent opgetekend.

Er wordt wel opgemerkt dat het groeiritme nog altijd achterblijft tegenover de evoluties die werden opgetekend voor het uitbreken van de economische crisis. Toen werden immers groeicijfers tussen 17 procent en 23 procent opgetekend. De huidige evoluties liggen volgens ComScore in lijn met de beginperiode van de wereldwijde economische crisis. Voor de rest van het jaar voorspelt ComScore een verdere dubbelcijferige groei. Tijdens het vierde kwartaal van vorig jaar heeft 84 procent van de Amerikaanse internet-gebruikers een online transactie uitgevoerd, tegenover 78 procent het jaar voordien.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home