Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, February 10, 2011

Abu Dhabi mikt op meer toeristen uit Azië

Abu Dhabi wil dit jaar twee miljoen toeristen aantrekken, maar zal zich daarbij meer richten op India en andere Aziatische markten. Europa, een traditioneel werfgebied voor de toeristische sector van het emiraat, is immers door de economische crisis weggezakt, terwijl opkomende markten een steeds groter aandeel krijgen in de hotelsector van Abu Dhabi. De Abu Dhabi Tourism Authority (ADTA) stelt dat het emiraat al bijzonder actief is op de Indiase toeristische markt, maar bieden er zich nog meer mogelijkheden aan.

Abu Dhabi hoopt dit jaar twee miljoen toeristen aan te trekken. Dat is een stijging met 10 procent tegenover de eerder gestelde doelstellingen. India was het voorbije jaar de grootste groeimarkt voor de toeristische sector van het emiraat. In totaal werden 82.991 Indiase hotelgasten aangetrokken. Dat is een stijging met 35 procent tegenover het jaar voordien. Ook Rusland (14.580 gasten) en China (9.708) lieten een belangrijke groei optekenen.

"Hoewel dit cijfers nog relatief beperkt blijven, lieten Rusland en China een groei met respectievelijk 29 procent en 27 procent optekenen," merkt de toeristische dienst op. "Met 25 miljoen buitenlandse toeristen per jaar, is China een belangrijke doelmarkt." Met 845.844 toeristen blijven de Golfstaten de belangrijkste markt voor het toerisme in Abu Dhabi. Saudi-Arabië is daarbij het belangrijkste land van herkomt. Abu Dhabi wil wereldwijd toeristische bureaus openen om zijn bereik te vergroten.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home