Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, February 09, 2011

Ongezonde voeding houdt kinderen dommer

Voeding met vele suikers en vetten kan nadelig zijn voor de intelligentie van kinderen, terwijl vitamines en andere gezonde bestanddelen het intelligentiequotiënt kunnen opdrijven. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers van het departement sociale geneeskunde aan de University of Bristol in Groot-Brittannië. De onderzoekers merken op dat deze regel vooral geldt tijdens de eerste drie levensjaren, wanneer de hersenen zich snel ontwikkelen.

"Een goede voeding lijkt de groei van de hersenen en de cognitieve ontwikkeling te bevorderen," merkt onderzoeksleider Kate Northstone op tegenover het webmagazine Healthdaynews. "Daarom moeten kinderen al op zeer jonge leeftijd aangemoedigd worden om gezonde voeding te kiezen. We weten al dat gezonde voeding belangrijk is voor de fysieke groei en ontwikkeling, maar dat blijkt evenzeer te gelden voor het stimuleren van de mentale mogelijkheden."

Elk verhoging van de consumptie van ongezonde voeding met 1 procent, bleek te leiden tot een daling van het intelligentiequotiënt met 1,67 punten. Een verhoging van de gezonde voeding met 1 procent, leidde daarentegen tot een stijging van het intelligentiequociënt met 1,2 punten. Het dieet op drie jaar tijd blijkt cruciaal te zijn, want de voedingsgewoonten op vierjarige en zevenjarige leeftijd bleken geen invloed te hebben op het intelligentiequociënt op achtjarige leeftijd.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home