Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, February 09, 2011

Chinese loterij wil voor 600 miljard yuan biljetten verkopen

De Chinese overheid heeft plannen om tegen het midden van het decennium voor 600 miljard yuan aan welvaarts-loterijbiljetten te verkopen. Dat heeft een woordvoerder van het Chinese Welfare Lottery Distribution and Management Center (WLDMC). Dat komt overeen met een bedrag van 91 miljard dollar. Dat betekent een stijging met 73,6 procent tegenover de vijf vorige jaren. De verkoop van welvaarts-loterijbiljetten kende sinds het midden van het voorbije decennium een jaarlijkse groei met 18,7 procent.

In het midden van het voorbije decennium werden er voor 41,2 miljard yuan loterijbiljetten op de markt gebracht. Dat was vorig jaar opgelopen tot 96,8 miljard yuan. "Het Welfare Lottery Distribution and Management Center is ervan overtuigd dat er goede vooruitzichten zijn voor de verkoop van loterij-biljetten, rekening houdend met de inkomensstijging bij de Chinese gezinnen en de ontwikkeling van de filantropie."

De Chinese welvaarts-loterijen werden tijdens de tweede helft van de jaren tachtig van de vorige eeuw ingevoerd. Sindsdien werden een bedrag van 164,4 miljard yuan verzameld. In totaal werden er voor 500 miljard yuan loterijbiljetten verkocht. De helft van de opbrengsten werden toegewezen aan welvaartsprojecten van lokale overheden. Het saldo ging naar projecten van de Chinese centrale regering. In totaal zouden sinds de start meer dan 200.000 projecten zijn ondersteund.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home