Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, February 10, 2011

West Ham United krijgt Olympisch Stadion Londen

Voetbalclub West Ham United is aanvaard als de geprefereerde bieder voor het Olympisch Stadium in Londen. De Olympic Park Legacy Company reageerde positiever op het voorstel van West Ham United, dat bereid was om de atletiekpiste van het stadion te bewaren, boven de plannen van Tottenham Hotspur. Het voorstel van West Ham moet nog wel worden goedgekeurd door de Londense burgemeester Boris Johnson en de ministers Jeremy Hunt en Eric Pickles.

Sebastian Coe, voorzitter van het Olympische organisatiecomité, heeft zich altijd al een voorstander getoond van het behoud van de atletiekpiste. Dat komt volgens hem ook overeen met de beloftes die zes jaar geleden, toen Londen het evenement kreeg toegewezen, werden gedaan aan het Internationaal Olympisch Comité. Critici voorspellen nochtans dat het Olympisch stadion door de plannen van West Ham over minder dan tien jaar failliet zou zijn.

Anschutz Entertainment Group (AEG) heeft zich achter de plannen van Tottenham Hotspur geschaard. In een poging om het project alsnog naar zich toe te trekken, beloofden de partners dat het atletiek-stadion van Crystal Palace zou worden gemoderniseerd. Ook werd opgemerkt dat Tottenham Hotspur ook aan een commerciële alliantie werkte met de Amerikaanse voetbalclub Los Angeles Galaxy, waarvan Anschutz meerderheidsaandeelhouder is.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home