Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, January 15, 2011

Olympisch Comité mag Formule Eén Sochi laten uitstellen

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft de macht om de Grote Prijs Formule Eén in het Russische Sochi over drie jaar eventueel uit te stellen indien de wedstrijd een hinder zou kunnen vormen voor de voorbereiding van de Olympische winterspelen. Dat heeft Gilbert Felli, executive director van het Internationaal Olympisch Comité, gezegd. Ook de Olympische winterspelen worden over drie jaar in Sochi georganiseerd. In het contract tussen de Formule Eén en Sochi is voorzien dat het Internationaal Olympisch Comité zou kunnen beslissen om de autorace één jaar uit te stellen indien de combinatie niet mogelijk blijkt.

Gilbert Felli stelt dat de voorbereidingen voor de Olympische winterspelen in Sochi goed verlopen, maar stelde dat het Internationaal Olympische Comité inmiddels ook een vluchtroute heeft voorzien. Daardoor zou de autorace, die de eerste Grote Prijs van Rusland zou worden, volgens Felli mogelijk één jaar kunnen worden uitgesteld. "Het is positief dat Rusland en Sochi een autorace krijgen, maar er moet absoluut worden vermeden dat de voorbereidingen van het evenement de bouwwerken of voorbereiding van de Olympische winterspelen in het gedrang zou kunnen brengen," voerde Felli aan tegenover het persbureau Reuters.

"Toen we vernamen dat Sochi in hetzelfde jaar de autorace en de winterspelen zou organiseren, wensten we duidelijk te weten of die combinatie een probleem zou kunnen vormen," benadrukte Felli. "Daarom werden in de contracten duidelijke veiligheidsclausules ingebouwd. Felli merkte wel op tot op dit ogenblik bijzonder tevreden te zijn met de vooruitgang die in Sochi wordt geboekt. Hij voerde wel aan dat de Olympische winterspelen in Sochi een moeilijk project blijven, maar hij wees er ook op dat inmiddels al 40 procent van de constructiewerken is afgerond. Eind dit jaar zal volgens hem 70 procent van de werken zijn voltooid.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home