Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, January 14, 2011

New York hoopt wintertoerisme te stimuleren

De Amerikaanse stad New York probeert ook het wintertoerisme op te drijven. Daarbij wordt de nadruk gelegd op onder meer de restaurant-wereld, cultuur en het nachtleven. Dat zou het aantal bezoekers tijdens het eerste kwartaal van het jaar moeten helpen opdrijven. De wintermaanden vormen voor New York immers traditioneel een dalperiode, omdat toeristen kiezen voor zonvakanties of wintersport. Het voorbije jaar ontving New York in totaal 48,7 miljoen bezoekers. Dat is een nieuw record. Het toerisme droeg het voorbije jaar volgens onderburgemeester Robert Steel 31 miljard dollar bij tot de lokale economie. New York streeft ernaar volgend jaar 50 miljoen bezoekers te ontvangen.

Eén van de hoogtepunten van het toeristische winterseizoen moet de Black History Month in februari worden. "Het is de bedoeling om tijdens die periode de toeristen naar Harlem te brengen," merkt George Fertitta, chief executive van het toeristisch bureau NYC & Company, op. "Daarbij willen we bereiken dat de toerist niet alleen met de bus het gebied doorkruist, maar daadwerkelijk een bezoek brengt aan de lokale restaurants, museums en theaters. Harlem is wereldwijd beroemd en trekt elk jaar miljoenen bezoekers, maar we willen hen echt bij de activiteiten van de wijk betrekken in plaats van hen een sightseeing aan te bieden.

Er staan onder meer bezoeken aan het Apollo Theater, Dwyer Cultural Center, El Museo de Barrio, Harlem Stage, Museum of the City of New York, Schomburg Center for Research in Black Culture en The Studio Museum op het programma. Fertitta voegt er aan toe dat het huidige stadsbestuur van New York in zijn beleid duidelijk prioriteit wil geven aan de verschillende buurten van de stad. Tijdens de Broadway Week worden er voor achttien producties speciale aanbiedingen gelanceerd. De Broadway Week is geïnspireerd door de Restaurant Week, die al aan zijn twintigste editie toe is. Beide initiatieven hebben ook een gedeeltelijke overlapping om een totaalpakket te kunnen aanbieden.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home