Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, January 14, 2011

Spelersvakbond Amerikaans voetbal houdt been stijf

De Amerikaanse football-spelers blijven bereid om in staking te gaan wanneer de huidige collectieve arbeidsovereenkomst van de National Football League in maart afloopt. Dat hebben de spelers Scott Fujita en Dominique Foxworth van National Football League Players Association (NFLPA) gezegd. De National Football League wil de reguliere competitie verlengen, maar de spelers weigeren daarvoor hun goedkeuring te verstrekken indien er niet wordt tegemoet gekomen aan een aantal van hun eisen op het gebied van veiligheid en gezondheid. Fujita en Foxworth moesten beiden het voorbije seizoen vroegtijdig afbreken wegens kwetsuren.

Volgens Scott Fujita zijn op dit ogenblik meer dan 350 football-spelers wegens kwetsuren onbeschikbaar. "We weigeren dan ook verdere toegevingen te doen op het gebied van veiligheid en gezondheid," merkt Foxworth op. De National Football League wil de competitie uitbreiden tot achttien games, maar daarbij is volgens Fujita geen enkele toegeving gedaan aan de eisen van de spelers. Er moeten volgens hem onder meer extra inspanningen gedaan worden om de pensioenplannen van de spelers te verbeteren. Spelers moeten bij de planning van hun carrière volgens de vakbond immers op de lange termijn kunnen rekenen. De weigering van de National Football League om op die eisen in te gaan, voelt volgens Fujita aan als een echte kaakslag.

De National Football League wil de uitbreiding van de reguliere competitie compenseren door twee dagen te schrappen in het voorseizoen. De spelers wijzen er echter op dat de wedstrijden in het voorseizoen traditioneel minder intensief worden betwist, waardoor het risico op kwetsuren en arbeidsongeschiktheid veel kleiner is. De National Football League merkt op dat de reguliere competitie meer supporters aantrekt dan het voorseizoen en dus voor meer inkomsten kan zorgen. Een woordvoerder van de spelersvakbond merkte nog op dat een gekwetste speler gemiddeld meer dan negen wedstrijden inactief blijft. De National Football League telt in totaal ongeveer 2.600 spelers. Dat zijn tachtig spelers per team.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home