Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, January 29, 2011

National Trust bereid om Britse bossen te kopen

De Britse National Trust zal zijn verantwoordelijkheid nemen indien de Britse overheid zijn plannen doorvoert om historische bosgebieden te verkopen. Door die verkoop zouden ongeveer 2.500 vierkante kilometer bosgebied in privébezit kunnen komen. Critici werpen echter op dat een dergelijke verkoop een bedreiging voor de natuur zou betekenen en de toegankelijkheid van openbare gebieden voor het publiek zou uithollen. De National Trust zegt echter verscheidene opties te overwegen, waarbij mogelijk de meest kwetsbare gebieden aangekocht zouden worden.

In de plannen van de Britse overheid is onder meer voorzien dat commercieel interessante bosgebieden op lange termijn zouden kunnen worden toegewezen aan houtbedrijven, terwijl gemeenschappen, organisaties en lokale autoriteiten de kans zouden krijgen andere gebieden te kopen of te huren. De Britse regering benadrukte echter dat historisch waardevolle gebieden, zoals New Forest en het Forest of Dean, buiten het commerciële circuit gehouden zouden worden en door organisaties zouden worden beheerd.

"De plannen van de regering betekenen een keerpunt in de Engelse geschiedenis," stelt een woordvoerder van de National Trust tegenover BBC News. "Indien de regering die strategie doorzet, is de National Trust bereid om zijn verantwoordelijkheid te nemen en die gebieden een zekere toekomst te garanderen." Om de kosten van dergelijke operaties te financieren, wordt er echter gezocht naar mogelijke partners. De openbare consultatie rond de plannen van de Britse regering loopt tot half april.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home