Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, January 07, 2011

Meerderheid Canadezen werkt ook na pensioen door

In Canada denkt 69 procent van de werknemers die op het punt staan met pensioen te gaan, verder te zullen blijven doorwerken. Dat is de conclusie van een studie van de financiële groep Scotiabank en het onderzoeksbureau Harris-Decima. Die intentie heeft gedeeltelijk een financiële noodzaak als achtergrond, maar vele respondenten zeggen daarmee ook sociaal en mentaal actief te willen blijven. De favoriete pensioenactiviteit voor de Canadezen blijft echter reizen, gevolgd door contacten met familie, vrienden, lezen en lichaamsbeweging. Ook zeggen velen een hobby te willen oppakken of terug naar school te zullen gaan.

"Het is op elke leeftijd belangrijk om mentaal en sociaal actief te blijven en is het dan ook verheugend vast te kunnen stellen dat dit voor de Canadezen één van de belangrijkste redenen is om na zijn pensioen verder te blijven werken," merken de onderzoekers op. Opgemerkt wordt dat 34 procent van de respondenten zegt uit financiële noodzaak gedwongen te zijn om verder te blijven werken na zijn pensioen. In Ontario is de bevolking het meest pessimistisch, want daar vreest 44 procent tijdens zijn pensioen met arbeid extra inkomsten te zullen moeten creëren. Ruim de helft van de Canadezen denkt minder dan 1 miljoen dollar nodig te zullen hebben om zijn pensioen te betalen. Meer dan een kwart denkt tussen 1 miljoen dollar en 2 miljoen dollar nodig te zullen hebben.

Volgens 16 procent is er echter een financiële reserve van meer dan 2 miljoen dollar nodig om zijn pensioen op een ideale manier te kunnen organiseren. Meer dan driekwart van de ondervraagden zegt op dit ogenblik geld opzij te zetten voor de toekomst. Gemiddeld hebben de ondervraagden al meer dan vijftien jaar gespaard voor hun pensioen. De helft van de respondenten heeft de voorbije jaar gemiddeld minder dan 20.000 dollar gespaard voor zijn pensioen. De grote meerderheid verwacht dat hun pensioengeld komt van sociale bijdragen en spaargelden en verzekeringen. Een minderheid rekent daarvoor op de loterij of hun kinderen.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home