Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, January 06, 2011

China bouwt grootste zonnepark van de wereld

Het Amerikaanse energiebedrijf First Solar heeft een princiepsakkoord ondertekend met China Guangdong Nuclear Solar Energy Development voor de bouw van het grootste zonnepark ter wereld. First Solar, de grootste producent van zonnecentrales met dunne film, zou samen met het Chinese bedrijf in Ordos in Binnen-Mongoliƫ de volgende tien jaar een zonnepark bouwen met een totale capaciteit van 2.000 megawatt. In een eerste fase zou een productie-fabriek worden gebouwd van 30 megawatt. De rest van het project zou in drie stadia worden afgewerkt.

"Het Ordos-project is de eerste grootschalige samenwerking tussen China en de Verenigde Staten op het gebied van zonnekracht," merkt China Daily op. "Het is tevens een voorbeeld van de bilaterale samenwerking tussen China en de Verenigde Staten op het gebied van hernieuwbare energie." First Solar had in september twee jaar geleden al een princiepsovereenkomst ondertekend met de lokale overheid van Ordos voor de realisatie van het project. In september vorig jaar werd het project goedgekeurd door de Chinese regering.

First Solar zegt sinds de eerste overeenkomst met de overheid van Ordos op zoek te zijn geweest naar een geschikte partner. "Bruce Sohn, voorzitter van First Solar, wijst erop dat het Amerikaanse bedrijf weliswaar de technologie voor de geavanceerde zonnepanelen heeft, maar op de Chinese markt geen expertise en netwerken heeft," voert China Daily nog aan. "Die leemtes kunnen worden opgevuld door China Guangdong Nuclear Solar." De Chinese groep wordt hoofdaandeelhouder en beheerder van het project.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home