Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, January 06, 2011

Amerikanen vergissen zich schromelijk in gezondheid van hun dieet

Nagenoeg 90 procent van de Amerikaanse consumenten is van mening een gezond dieet te volgen, maar hun voorliefde voor gesuikerde voeding en dranken laat het tegenovergestelde vermoeden. Dat is de conclusie van een onderzoek van de organisatie Consumer Reports Health. Daarbij wordt opgemerkt dat 52,6 procent van de ondervraagden aangeeft een relatief gezond dieet te volgen, terwijl 31,5 procent erop wees een bijzonder gezond dieet te hebben samengesteld. Daarnaast is er een groep van 5,6 procent die gewag maakt van een extreem gezond voedingspatroon.

Tegelijkertijd geeft 43 procent van de respondenten toe minstens één keer per dag een gesuikerde drank te consumenten. Bovendien geeft slechts ongeveer één vierde aan een limiet op te leggen aan de dagelijkse consumptie van zoetigheid en vet. "Die ongezonde gewoontes kunnen alle andere pogingen om een goed voedingspatroon te volgen, grotendeels saboteren," benadrukt onderzoeker Nancy Metcalf tegenover het webmagazine Medicinenet.com. "Het drinken van calorieën is echt een slechte gewoonte."

Uit het onderzoek bleek verder dat de Amerikaanse consumenten nagenoeg nooit hun calorieën tellen. Bovendien heeft slechts 13 procent de gewoonte om zich dagelijks te wegen. "Het is dan ook niet verrassend dat 33 procent van de respondenten zich vergist wanneer hij aangeeft een gezond gewicht te hebben, terwijl hij in praktijk in de categorieën van zwaarlijvigheid of obesitas hoort." Er wordt toegegeven dat er toch een aantal positieve punten zijn. Onder meer zegt 78 procent dagelijks te ontbijten, waarbij vaak gekozen wordt voor fruit en ontbijtgranen.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home