Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, January 15, 2011

Luchthavenbeveiliging voor Olympische Spelen Londen

Sportliefhebbers die volgend jaar de Olympische Spelen van Londen willen bijwonen, moeten zich op strikte veiligheidsmaatregelen voorbereiden. Dat heeft Chris Allison, veiligheidscoördinator van het organisatiecomité, gezegd. Volgens Allison zal een beveiligingsniveau worden gehanteerd dat vergeleken kan worden met de maatregelen die op luchthavens worden genomen. Onder meer zullen bij elk evenement controles op de bezoekers worden uitgevoerd. Allison merkte verder op dat de organisatoren, op enkele heel specifieke uitzonderingen, geen beroep zouden doen op het Britse leger, ondanks de grote budgetbesparingen bij de politiediensten. Het veiligheidsbudget van de Olympische Spelen wordt geraamd op 475 miljoen pond.

"De budgetten van de meeste Britse politiediensten worden door de besparingen van de regering met 20 procent teruggeschroefd," aldus het persbureau Reuters. "Politiediensten die echter speciale diensten zouden verlenen aan de Olympische Spelen, werden gevraagd om hun besparingen uit te stellen tot na het evenement." Er wordt aan toegevoegd dat ook private beveiligingsbedrijven zullen worden ingeschakeld om de veiligheid van het evenement te garanderen. Allison stelt dat de maatschappij helaas heeft moeten leren om altijd rekening te houden met een mogelijke terroristische dreiging en dat er dan ook bij de Olympische Spelen zware veiligheidsmaatregelen moeten worden gehanteerd.

Groot-Brittannië is al langere tijd een doelwit van terroristen en zijn rol bij de oorlog in Irak en Afghanistan als een belangrijk bondgenoot van de Verenigde Staten, heeft de bedreiging van islamitische terroristen nog doen toenemen. Zes jaar geleden, één dag na de toewijzing van de Olympische Spelen, doodden vier jonge Britse islamisten tweeënvijftig forenzen bij zelfmoordaanslagen op het transportnetwerk van de Britse hoofdstad. Allison merkte op dat het Britse leger bij een aantal specifieke taken, zoals opdrachten op rivieren en kanalen, zou kunnen worden ingeschakeld, maar niet in het straatbeeld aanwezig zal zijn. Hij voerde daarbij aan dat het Britse leger ook geen expertise heeft om in de straten van Britse steden te werken.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home