Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, January 29, 2011

Chinese gasconsumptie stijgt dit jaar met 50 procent

China zal dit jaar 130 miljard kubieke meter gas nodig hebben. Dat is een stijging met 20 procent tegenover vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van de Chinese National Energy Adminstration. Ook vorig jaar werd een groei met 20 procent opgetekend. De Chinese gasproductie zal volgens het rapport dit jaar met 16 procent stijgen tot 110 miljard kubieke meter. Het voorbije jaar werd de Chinese gasproductie met 12 procent opgedreven. Het voorbije jaar importeerde China 9,3 miljoen ton gas. Dat was een stijging met 75 procent tegenover het jaar voordien.

"De verdere uitbreiding van de Chinese gasnetwerken zal ervoor zorgen dat de consumptie de volgende jaren snel blijft stijgen," merkt Wang Siqiang, vice-directeur van de National Energy Administration, op tegenover China Daily. "De economische ontwikkeling van gebieden zoals Bohai Bay, en de delta-regio's van de Yangtze River en Pearl River, zal ook daar het gasverbruik gevoelig opdrijven." Analisten waarschuwen wel dat gas een prijsnadeel heeft tegenover steenkool en wellicht in de toekomst nog duurder zal worden.

Aangezien China op dit ogenblik een piek kent in de verstedelijking en industrialisatie, zal de gasconsumptie volgens Lin Boqiang, directeur van het China Center for Energy Economics Research aan de Xiamen University, de volgende tien jaar meer dan 20 procent stijgen. Xu Bo, analist bij China National Petroleum Corporation, berekende dat China het voorbije jaar 9 miljoen ton gas heeft geproduceerd. Die productie zou volgens hem dit jaar een productieniveau van 19 miljoen ton bereiken.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home