Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, December 23, 2010

Wereldwijd gebruik technologie blijft toenemen

Het gebruik van consumententechnologie - zoals mobiele telefoons, computers, internet en email - blijft wereldwijd toenemen. Dat blijkt uit een onderzoek van het Pew Research Center in zestien landen. Daarbij blijkt dat het gebruik van mobiele telefoons de voorbije acht jaar internationaal met 80 procent is gestegen. Op dit ogenblik zou 81 procent van de bevolking in de betrokken landen over een mobiele telefoon beschikken, tegenover 45 procent acht jaar geleden. Drie jaar geleden bedroeg de penetratie van mobiele telefonie in de betrokken landen 70 procent. Dat betekent een stijging met 14 procent op drie jaar tijd.

Ook het computergebruik heeft de voorbije jaren een constante groei gekend, hoewel de stijging minder snel verloopt dan bij de mobiele telefoons. Op dit ogenblik zou 50 procent van de bevolking van de betrokken landen beschikking hebben over een computer. Acht jaar geleden werden er bij computers een penetratie van 32 procent opgetekend. Drie jaar geleden was dat opgelopen tot 39 procent. "Naarmate het publiek een grotere toegang heeft tot computers en mobiele telefoon, neemt ook het gebruik van internet en email toe," merken de onderzoekers op. "Op dit ogenblik maakt 45 procent van de respondenten minstens occasioneel gebruik van het internet. Drie jaar geleden was dat 35 procent."

Op het gebied van email wordt op dit ogenblik een penetratie van 34 procent bereikt. Drie jaar geleden was dat 29 procent. Er wordt opgemerkt dat de penetratie van deze technologieën wereldwijd het hoogste ligt bij de jongere en hoger opgeleide bevolkingsgroepen. Vooral in de categorieën onder de dertig jaar en met een universiteitsopleiding maken in grote mate gebruik van deze technologieën. Daarbij wordt opgemerkt dat de leeftijdskloof in onder meer het gebruik van het internet en het bezit van een mobiele telefoon in bijna alle landen kan worden opgemerkt, ongeacht de economische en technologische ontwikkeling van de verschillende landen.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home