Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, December 23, 2010

Kwart Amerikanen heeft geen vaste telefoonlijn meer

In de Verenigde Staten leefde tijdens de eerste zes maanden van dit jaar 26,6 procent van de bevolking in gezinnen met uitsluitend een mobiele toestel als telefoonverbinding. Dat is een stijging met 2,1 procentpunten tegenover de laatste zes maanden van vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van de Amerikaanse National Health Interview Survey. Er wordt aan toegevoegd dat 29 procent van de kinderen in een gezin leeft met een exclusief mobiele telefoonconnectie. Het aantal gezinnen zonder een vaste telefoonverbinding blijft volgens het onderzoek toenemen. Ook de periodes voordien werden volgens de onderzoekers vergelijkbare toenames opgetekend.

Het aantal Amerikanen zonder enige telefoonverbinding blijft volgens de onderzoekers relatief constant. Daarbij wordt opgemerkt dat ongeveer 2 procent van de Amerikaanse gezinnen geen enkele telefoonverbinding heeft. Dat betekent dat bijna 4 miljoen volwassenen en 1,2 miljoen kinderen in de Verenigde Staten nog altijd niet over een telefoonverbinding beschikken. De onderzoekers merken verder op dat exclusief draadloze telefoonverbindingen vooral bij jongeren Amerikanen ingeburgerd raakt. In de leeftijdscategorie tussen vijfentwintig en negenentwintig jaar zou inmiddels 51 procent alleen nog een over een draadloze telefoonverbinding beschikken.

"Het is de eerste keer dat er in een demografische categorie meer consumenten zijn met een exclusief mobiele verbinding dan met een vaste telefoonlijn," merken de onderzoekers op. In de leeftijdscategorie tussen vijfendertig en vierenveertig jaar woont nog 27 procent in een gezin met uitsluitend een mobiele telefoonverbinding. Dat aantal daalt verder tot 17 procent in de leeftijdsgroep tussen vijfenveertig en vierenzestig jaar en 5 procent bij vijfenzestigplussers. Verder wordt opgemerkt dat ook bij mannen meer sprake is van een exclusief gebruik van mobiele telefonie (26 procent) dan bij vrouwen (24 procent). Ook in de laagste inkomenscategorieën is er meer sprake van exclusief mobiele telefonie (39 procent) dan bij hogere inkomens (22 procent).

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home