Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, December 22, 2010

Mobiele platform snel naar kwart digitale reclamebestedingen

Mobiele reclame zal de volgende vijf jaar een belangrijke groei kennen. Dat is de conclusie van een rapport van het onderzoeksbureau Berg Insight. Daarbij wordt opgemerkt dat de sector tegen het midden van het decennium een omzet van 13,5 miljard dollar zal realiseren. Vorig jaar bedroeg die omzet. Dat betekent dat de volgende periode met een jaarlijkse groei van 41 procent rekening moet worden gehouden. Over vijf jaar zal de mobiele sector volgens Berg Insight 15,7 procent van de totale digitale reclame-omzet vertegenwoordigen. Dat komt volgens het rapport overeen met 3,4 procent van de totale reclamebestedingen.

"Mobiele telefoons zijn bijzonder persoonlijke apparaten die de consument nagenoeg altijd bij zich heeft en bijna ook altijd heeft ingeschakeld," merkt Rickard Andersson, analist telecom bij Berg Insight, op. "Dat biedt de sector marketing-mogelijkheden die andere kanalen moeten ontberen. Adverteerders moeten echter wel overwogen mobiele strategieën uitbouwen, zodat er intelligent kan worden geïnvesteerd en kan optimaal worden ingespeeld op de mogelijkheden die het kanaal te bieden heeft." Berg Insight merkt verder op dat verwacht mag worden dat een convergentie tussen het traditionele internet en mobiele reclame de nieuwe mediaruimte zal karakteriseren.

Berg Insight voegt er aan toe dat bedrijven zoals Google en Microsoft uitstekend geplaatst zijn om het marktleiderschap in de sector op te eisen. Daarbij mag volgens het onderzoeksbureau echter wel een grotere concurrentie worden verwacht van spelers zoals Nokia, Yahoo en Ericsson. Er wordt aan toegevoegd dat Apple, dankzij het succes van de iPhone en de iPad, een belangrijke nieuwkomer vormt op de markt. De onderzoekers wijzen daarbij op de talrijke gratis applicaties in de AppStore en het eigen mobiele reclameplatform, waardoor Apple volgens hen wellicht eveneens een belangrijk gedeelte van de mobiele reclamemarkt zal innemen.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home