Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, December 22, 2010

Tweede Mexicaanse sponsor voor Zwitserse Sauber-raceteam

De Mexicaanse verzekeringsmaatschappij Interproteccion wordt volgend autosportseizoen in de Formule Eén sponsor van het team Sauber-Ferrari. Het logo van de Mexicaanse verzekeringsmaatschappij zal op de achtervleugel van de racewagens en op de wedstrijdkledij van de piloten verschijnen. Interproteccion is de tweede Mexicaanse sponsor van het team. Eerder kon ook het Mexicaanse telecombedrijf Telmex van miljardair Carlos Slim als sponsor worden aangetrokken. Dat is het gevolg van de aanwerving van de Mexicaanse debutant Sergio Perez als tweede piloot van het team naast de Japanneer Kamui Kobayashi. De Mexicaanse piloot wordt bij Sauber de vervanger van Nick Heidfeld.

Met Esteban Gutierrez als testrijder heeft Sauber nog een tweede Mexicaanse piloot in huis. "Pas tijdens de Grote Prijs van Brazilië in de maand november werden de eerste verkennende gesprekken met vertegenwoordigers van Interproteccion gevoerd," benadrukt teamleider Peter Sauber. "We zijn dan ook bijzonder blij dat er zo snel een overeenkomst kon worden bereikt." Sauber voegde er aan toe dat Interproteccion in meer dan honderd landen aanwezig is. Het internationale karakter van de Formule Eén biedt volgens Sauber dan ook brede synergiemogelijkheden. De samenwerking met Interproteccion geldt voorlopig voor één seizoen.

Het Zwitserse Sauber debuteerde in de eerste helft van de jaren negentig in de Formule Eén. Het team werd vijf jaar geleden echter overgenomen door de Duitse constructeur BMW, die er twee seizoenen geleden echter mee ophield. Daardoor keerde Peter Sauber terug als teambaas. De zevenenzestigjarige Sauber maakt er geen geheim van dat hij een overnemer zoekt voor het team. Hij zegt voor zijn zeventigste verjaardag een nieuwe eigenaar voor het team gevonden te zullen hebben. Berichten dat de sponsoring van Telmex daarbij een eerste stap was, wordt door de Zwitser echter ontkend. Telmex heeft immers geen belang genomen in het team, dat voorlopig volledig eigendom van Sauber blijft.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home